Otkriven najveći zasad marihuane u Crnoj Gori, uhapšen Podgoričanin
Foto: Uprava policije

Otkriveno sedam plantaža marihuane; pronađeno skoro 3.700 stabljika

Otkriven najveći zasad marihuane u Crnoj Gori, uhapšen Podgoričanin

Planskim aktivnostima službenika Centra bezbjenosti Podgorica sprovedena je višenedeljna akcija kodnog naziva Dvogled i otkriven je do sada najveći zasad marihune u Crnoj Gori. Pripadnici policije oduzeli skoro 3.700 stabljika marihune, saopštila je crnogorska policija.

M.G. (34) iz Podgorice je uhapšen danas zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Višenedeljna akcija Dvogled uspješno je realizovana danas nakon što je podgorička policija utvrdila činjenično stanje na terenu i inicirala naredbu za pretres porodične kuće i imanja osumnjičenog u naselju Rvaši – opština Cetinje", navodi se u saopštenju Uprave policije.

DSC00011600x1064

Foto: Uprava policije 

Dolaskom na imanje prijavljenog zatečeno je, kako se navodi, sedam većih plantaža na kojima su  pronađeni zasadi 3.346 stabljika veličine do dva metra i 347 saksija sa zasadima marihuane.  

"Preradom i prodajom navedene biljne materije osumnjičeni bi dobio vešemilionski iznos novca čime je spriječeno da navedena droga bude krijumčarena kako na teritoriji Crne Gore tako i prema zemljama regiona.Pretresom porodične kuće pronađena je veća količina opojne droge marihuana koja je već bila spremna za prodaju kao i lovački karabin sa dva komada municije", dodaju iz UP.

DSC00461600x1064

Foto: Uprava policije 

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica svakodnevno, podsjeća se,  tokom svog rada na terenu sprovode aktivnosti u cilju sprečavanja prodaje i proizvodnje opojne droge i tokom jula 2021. godine ovo je treća zaplijena sa takozvanih plantaža kojom prilikom su procesuirana četiri osobe osumnjičene da su uzgajale marihuanu na svojim porodičnim imanjima.

DSC01011600x1064

Foto: Uprava policije 

U narednom periodu službenici Uprave policije će se, najavljuju, nastaviti sa pojačanim aktivnostima na sprečavanju i otkrivanju distribucije narkotika i drugih nezakonitih postupanja.

DSC01061600x1064

Foto: Uprava policije 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.