Bečić: Beranci nam pokazali kako se bratskom i komšijskom slogom i ljubavlju pobjeđuje najveće zlo 20. vijeka
Aleksa Bečić

Predsjednik Skupštine čestitao Dan opštine Berane

Bečić: Beranci nam pokazali kako se bratskom i komšijskom slogom i ljubavlju pobjeđuje najveće zlo 20. vijeka

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je Dan opštine Berane predsjedniku Opštine Tihomiru Bogavcu i predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću:

"Koristim priliku da Vam u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime čestitam Dan opštine Berane, 21. jul, koji naročito u godini značajnog jubileja – 80 godina od Trinaestojulskog ustanka – nosi posebnu simboliku i važnost za cijelu Crnu Goru", naveo je Bečić u čestitki.

Upravo smo na današnji dan, kako isitče od hrabrih građanki i građana Berana mogli naučiti kako se ljubavlju i bratskom i komšijskom slogom pobjeđuje tadašnje zlo – fašizam, kako bismo se i u današnje vrijeme isto tako složno i odlučno suprotstavili svakom zametku sličnih ideja zla ili pojavi koja bi prijetila građanskom i demokratskom karakteru Crne Gore.

"Opština Berane i ponosni Vasojevići, osim što su tokom istorije dali neke od najčasnijih, najsposobnijih i najznamenitijih ljudi, ne samo u našoj državi, već i u bivšoj Jugoslaviji, predstavljaju predio koji je prepoznatljiv po nepreglednim prirodnim resursima. Iako su decenijama bili zapostavljani, i tek se u posljednje vrijeme počelo donekle voditi računa o njima, potencijali beranskog kraja moraju biti stavljeni u funkciju bržeg razvoja opštine, a sve radi svijetle perspektive koja, naročito mladim ljudima, mora biti izvjesna", poručio je Bečić.

Uvjeren je kako dodaje da će lokalna samouprava, u sprovođenju u djelo planova o strateškom razvoju beranske opštine – i grada i prigradskih naselja i sela, što će se odraziti na povećanje standarda života Beranki i Beranaca, imati značajnu podršku sa državnog nivoa. Ta saradnja ne smije izostati.

"Naprotiv, u cilju privlačenja investicija i još snažnijih ulaganja u privredu podneblja koje se prostire od Smiljevice do Bjelasice i od Sutjeske i Previje do Tivranske klisure, inteziviranje pomenute saradnje predstavlja neophodnost i nasušnu potrebu svih vas i svih nas. Uvjeren da će Crna Gora još snažnije biti prepoznata po beranskom kraju koji će u relativno skorom roku bogatstvo svojih prirodnih resursa preliti i na njegove stanovnike, koji neće napuštati svoja vjekovna ognjišta, još jedno Vam čestitam Dan opštine", zaključio je Bečić u čestitki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.