Risto Jovanović, uhapšen na Gazimestanu, osuđen na šest mjeseci zatvora
Ilustracija

Risto Jovanović, uhapšen na Gazimestanu, osuđen na šest mjeseci zatvora

Sud u Prištini osudio je Rista Jovanovića iz Podgorice, uhapšenog na Gazimestanu zbog navodnog "izazivanja razdora i netrpeljivosti", na šest mjeseci zatvora. Sud može da uvaži i zamjenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 eura. Odbrana, Jovanović i njegova porodica prihvatili su novčanu kaznu, a on će po uplati biti oslobođen.

Sud je u odluci naveo da je Risto Jovanović imao namjeru da izazove razdor i netrpeljivost između etničkih zajednica tokom obilježavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Zbog toga ga sud, kako se navodi, osuđuje na šest mjeseci počevši od datuma izricanja presude.

Vrijeme provedeno u pritvoru biće mu uračunato, a sud može da uvaži i zamjenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 eura.

Odbrana, Jovanović i njegova porodica prihvatili su novčanu kaznu, a on će po uplati biti oslobođen.

Jovanoviću se zabranjuje ulazak na Kosovo i Metohiju u narednih pet godina, navodi se u odluci.

Risto Jovanović iz Podgorice uhapšen je tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu, pošto je ukazao policiji, koja je građanima oduzimala srpska obilježja, da nemaju potrebe da pretresaju monahinju.

Pripadnici specijalne policije odveli su ga sa kapije ulaza u dvorište spomenika na Gazimestanu, ubacili u vozilo policije i, uz pratnju, udaljili se prema Prištini.

Jednomjesečni pritvor određen mu je nekoliko dana kasnije, a suđenje je zakazano po hitnom postupku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.