Zirojević: Neka neko prodrma ili uštine Boženu Jelušić, neće li se vratiti iz paralelnog univerzuma
Nikola Zirojević, Foto: Socijaldemorkate

Zirojević: Neka neko prodrma ili uštine Boženu Jelušić, neće li se vratiti iz paralelnog univerzuma

Božena Jelušić je najavila da će lično ministrici postaviti i pitanje na vanrednoj sjednici Parlamenta, koje će dijelom referirati na sporna imenovanja. Drži, kako reče, da je njeno pitanje i odgovor ministarstva od temeljnog značaja za Crnu Goru i njen ekonomski i društveni oporavak i koheziju, što svakako nijesu ova postavljenja koja dodatno polarizuju crnogorsku javnost i diskredituju rad ministarstva. Čitam i pitam se kakva je sprdnja u najavi, jer sam davno shvatio da se djelovanje Božene Jelušić u praksi ni po čemu ne razlikuje od djelovanja Vesne Bratić, poručio je potparol SD-a Nikola Zirojević.

"Odgovor dobijam dan kasnije - poslanica Jelušić ministarki Bratić postavlja pitanje sljedeće sadržine - Da li će medijska pismenost biti drugo pitanje i kome je postavljeno. Opet ministarki Bratić, pazite sad - Da li su pripreme za narednu školsku godinu u toku i šta one obuhvataju? Možda će zvučati grubo, ali zaista ne znam da li poslanica Jelušić misli da su građanke i građani Crne Gore idioti", dodaje Zirojević.

Ističe da ovo sad više nije ni populizam, ni licemjerje, već "krajnji bezobrazluk".

"U sudbonosnom trenutku za crnogorski obrazovni sistem, kada se na rukovodeće pozicije postavlja veliki broj lica prilično sporne civilizacijske orijentacije, kada čak i ministarstvo, takvo kakvo je, Radu Višnjić razrješava sa pozicije v.d. direktorice OŠ u Baru, svjesno posljedica ovakvog izbora, oštra reakcija poslanice Jelušić, kao nekadašnjeg prosvjetnog radnika i poslanice u Parlamentu, svela se na ova dva pitanja", izričit je Zirojević.

Mogla je ministarku kako dodaje pitati i kako je zadovoljna pripremama za početak školske godine u školi za vještice i čarobnjake Hogvorts ili kada će tim astronauta iz Crne Gore sletjeti na Saturnove prstenove, efekat bi bio isti.

No, poslanica Jelušić je ističe drugačija od ove većinske Crne Gore koju smatra idiotima i konstantno joj zabija prst u oko.

"Nju ne zanimaju Rada Višnjić i četnički stampedo u prosvjeti, ona se bavi suštinom života i naučnom fantastikom. Poslanica Jelušić, odnosno jedan dio njene ličnosti, očigledno stanuje u paralelnom univerzumu u kojem je Rada Višnjić pacifista koji polaže vijenac žrtvama genocida u Srebrenici, dok ministarka Bratić honorarno predaje odbranu od mračnih vještina (ne misli se na fašizam) mladim vješticama i čarobnjacima na gore pomenutom Hogvortsu. Drugo objašnjenje ne postoji", kazao je Zirojević

Apelovao je na nekog fizički bliskog poslanici Jelušić da je prodrma ili uštine, neće li se probuditi.

"Neće li se onaj drugi dio njene ličnosti javiti da osudi Boženu koja na oba oka žmuri pred klasičnim urušavanjem obrazovnog sistema po svim osnovama. Ne bi me začudilo,
štaviše to je nešto što očekujem, da poslanica Jelušić dva-tri dana nakon postavljanja ovih, u datom trenutku besmislenih pitanja, zgroženo saopšti crnogorskoj javnosti da joj ta pitanja nijesu valjala ama baš ništa. Po starom dobrom receptu", naglasio je Zirojević.

"Zato, poslanice Jelušić, prestanite da građanke i građane Crne Gore pravite idiotima, jer oni to nijesu. Ako već ne želite ili nijeste sposobni da se suočite sa onim što resorna ministarka radi u resoru prosvjete, onda se bolje ne oglašavajte po tom pitanju. Bavite se edukacijom građana da ćikove i omote od slatkiša, umjesto na travnjak, bacaju u korpu za otpatke. Mnogo je korisnije", zaključio je Zirojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.