Senat UCG dao pozitivno mišljenje na rad kandidata Božovića
Foto: Univerzitet Crne Gore

Senat UCG dao pozitivno mišljenje na rad kandidata Božovića

Senat Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici jednoglasno dao pozitivno mišljenje na Program rada Univerziteta Crne Gore kandidata za rektora za mandatni period 2021-2024. godine, redovnog profesora Univerziteta Crne Gore i aktuelnog v.f. rektora, prof. dr Vladimira Božovića.

Saglasno odredbama Statuta Univerziteta Crne Gore, mišljenje Senata dostavlja se Izbornoj komisiji za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta Crne Gore. Izborna komisija dalje dostavlja Mišljenje Senata Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore, koji vrši izbor rektora.

Članovi Senata su postavljali dodatna pitanja na izloženi program kandidatu Božoviću koji je dao odgovore i pojašnjenja na ista.

„Ističem nekoliko važnih ciljeva koje želim da ostvarimo u narednom mandatnom periodu, a to su: razvoj programa koji na efikasan, ali i kvalitetan način obrazuje stručnjake iz grupe deficitarnih zanimanja, sa akcentom na informacione tehnologije; usklađivanje modela studija sa zakonima koji regulišu politiku zapošljavanja kao i potrebama tržišta rada; obezbjeđivanje dodatnih, vanbudžetskih sredstava za neophodne infrastrukturne intervencije; veću međunarodnu prepoznatljivost kroz uvođenje programa na engleskom jeziku kao i dvojnih/zajedničkih diploma; uvećanje energetske efikasnosti objekata UCG kroz kontigent „zelenog univerziteta“, kao i stvaranje alumni mreže i asocijacije prijatelja UCG“, objasnio je on.

Uloga rektora, kako navodi, osim što bi za njega bila velika čast, doživio bi je i na način da se ostvare ključne stavke programa koji predstavlja i za koji vjeruje da može biti okosnica vrlo dinamičnog razvoja UCG.

„Smatram da je jedan od mojih najvažnijih zadataka da se zbrišu sve linije neakademskih ograničenja i prepreka na Univerzitetu. Mjerila za napredak, dobijanje odgovarajućeg statusa i time svih pripadajućih benefita moraju biti isključivo akademska i ništa mimo toga“, zaključio je kandidat Božović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.