Šćurić: Samo čista sreća može spriječiti otkazivanje letova Air Montenegra
Alen Šćurić, Foto: Pobjeda

Šćurić: Samo čista sreća može spriječiti otkazivanje letova Air Montenegra

Samo čista sreća može spriječiti poremećaje u saobraćaju i otkazivanje letova Air Montenegra u idućim sedmicama, saopštio je jedan od najvećih regionalnih stručnjaka za avio – saobraćaj, hrvatski vazduhoplovni analitičar Alen Šćuric, komentarišući otkazivanje letova crnogorske avio – kompanije, piše Pobjeda.

On je na regionalnom avio - portalu ZAMAaero objavio i da je prošle sedmice Air Montenegro izazvao buru negodovanja kod putnika u Banjaluci, s obzirom na to da je prošle sedmice na avionu koji ima 100 sjedišta (znači da je na liniji letio Džerman ervejz) prodao 130 karata, pa su putnici morali ostati u Banjaluci.

“Putnicima je rečeno da će moći karte iskoristiti tek u petak 23. jula. Naravno, putnici su bili više nego frustrirani jer im je tako propalo nekoliko dana godišnjeg odmora. I da se razumijemo, sve kompanije rade overbooking, no rade ga u načelu pet do osam odsto jer je otprilike toliko putnika koji se ne pojave na letu”, kazao je Šćuric.

To bi, kako objašnjava, na "embraeru E190“ značilo maksimalno prodanih 108, a ne 130 karata.

“Krajnje neprofesionalno, pogovito na leisure liniji na kojoj se zna da turisti i više dolaze na letove radi plaćenog smještaja na destinaciji. Ovo nije dobar početak letova u Banjaluci”,  rekao je Šćuric.

On je naveo da je Air Montenegro u subotu i nedjelju otkazao dva leta prema Beogradu, u subotu su kasnila tri leta za Beograd, a u nedjelju su kasnili letovi za Ljubljanu, Beograd i Banjaluku.

“Let za Beograd je kasnio čak pet sati. Sve ovo je produkt kvara na jednom avionu. Nažalost, Air Montenegro ima održavanje aviona u Bratislavi, dok mehaničari Montenegro Airlinesa kod kuće sjede nezaposleni radi toga što se dvije kompanije ne mogu dogovoriti, pa je ovo direktan produkt te činjenice. Samo čista sreća može spriječiti ovakve poremećaje u saobraćaju Air Montenegra u idućim sedmicama”, saopštio je Šćuric.

Iz Air Montenegra je u nedjelju saopšteno da su letovi na relaciji Tivat – Beograd i Beograd – Podgorica otkazani usljed određenih tehničkih, kao i nepovoljnih meteo uslova, kao i da je svim putnicima obezbijeđen smještaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.