Kujević: Kurban-bajram simobilizuje pobjedu nade nad strahom

Kujević: Kurban-bajram simobilizuje pobjedu nade nad strahom

Kurban-bajram je dan koji simobilizuje pobjedu nade nad strahom, iskrenosti nad dvoličnošću i ustrajnosti nad nemarom, te u tom smislu svim vjernicima islamske vjeroispovijesti muftija sandžački je poželio da njihove molitve i njihova dobra djela u ovim posebnim danima budu primljena.

Naše čaršije su ovih dana ispunjene radošću iz više razloga. Jedan od tih razloga je to što su naši sunarodnici sa različitih meridijana svijeta došli u svoj rodni Sandžak da dožive najljepše trenutke sa svojim najmilijima u najboljim danima u godini a to su dani Zul-hidžeta u kojima je dan Arefata, dan koji se u vjerodostojnim hadisima spominje kao najbolji dan u cijeloj godini, navodi muftija sandžački, efendija  Abdurrahman Kujević. 

Kruna na danima hadža je, podsjeća on, dan Kurban-bajrama kada i oni vjernici koji su u časnoj Mekki, kao i oni širom svijeta - a uz njih Bošnjaci Sandžaka i regiona - obilježavaju ovaj dan hvaleći Milostivog Allaha i sjećajući se žrtve na koju je bio spreman otac tevhida (monoteizma), Ibrahim alejhi selam.

"Kurban-bajram je dan koji simobilizira pobjedu nade nad strahom, iskrenosti nad dvoličnošću i ustrajnosti nad nemarom, te u tom smislu svim vjernicima želim da njihove dove i njihova dobra djela u ovim posebnim danima budu primljena. Uz srdačne selame svim muslimanima Sandžaka, Crne Gore, regiona i ummeta u cjelini Bajram šerif mubarek olsun!", naveo je Kujević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.