Demokrate: Jedina želja Andrije Mandića je obaranje ove Vlade i vlasti

Demokrate: Jedina želja Andrije Mandića je obaranje ove Vlade i vlasti

Jedina želja Andrije Mandića je obaranje ove Vlade i vlasti, destabilizacija političkih prilika,i zato je danas odbio kompromisno rješenje između dvije krajnosti - njega i Vlade Crne Gore, koje je nudilo više učesnika na sastanku, a to je da se u dogovoru sa Vladom radi na rekonstrukciji i jačanju postojeće 42. Vlade Crne Gore, saopštile su Demokrate.

Kako navode,  Andrija Mandi nikako ne može da prežali pobjedu od 30. avgusta, samo zbog toga što je bio poslednji na izbornoj listi i nastavlja da radi ono što nije prestajao od prvog dana formiranja ove vlasti.

"Njegova jedina želja je obaranje ove Vlade i vlasti, destabilizacija političkih prilika, zato je i danas odbio kompromisno rješenje između dvije krajnosti - njega i Vlade Crne Gore, koje je nudilo više učesnika na sastanku, a to je da se u dogovoru sa Vladom radi na rekonstrukciji i jačanju postojeće 42. Vlade Crne Gore. Naravno, iako od prvog dana radi na rušenju Vlade, iako konstantno ucjenjuje, podmeće, napada, kritikuje, fabrikuje, ne odriče se gospodin Mandić zavidnog dijela funkcija i pozicija u vlasti, već ih svakim danom uvećava. Politička “doslednost” je njemu uvijek bila jača strana", poručuju iz partije Alekse Bečića.

Nakon izbora upravo je, kako su naveli, on predložio na koji način treba podijeliti pozicije predsjednika Vlade, predsjednika Skupštine, dva potpredsjednika Skupštine, skupštinskih odbora i brojne druge funkcije u vlasti koje su bile predmet dogovora i kojih se ni jednog trenutka nije odrekao.

"Prihvatili smo model raspodjele koji je on predložio da bi se što brže dogovorili, i dali riječ građanima da će za nas taj dogovor važiti četiri godine. Dokazali smo i početkom 2019. godine u Budvi, kada smo na polovini mandata ustupili mjesto predsjednika Opštine gospodinu Careviću, i pored mnogo argumenata za drugačiji pristup, da za nas dogovor i data riječ građanima nema alternativu", poručuju Demokrate.

Na tim pozicijama stojE, naglasili su, i sada.

"Dogovor koji je napravljen krajem prošle godine na četiri godine se može mijenjati isključivo saglasnošću svih koji su ga pravili. Ko to ne prihvati, jedini izbor mu je DPS, jer sa njima jedino može rušiti Vladu ili donositi odluku o skraćenju mandata i novim izborima. 
U Demokratama partnera za tako nešto nikada neće imati, tako da svu odgovornost za dalje političke procese imaju gospoda Mandić, Đukanović i Vučić", navele su Demokrate u reagovanju na saopštenje DFa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.