Zbog smjene direktorice roditelji najavili protest

˝Najgora vrsta revanšizma"

Zbog smjene direktorice roditelji najavili protest

Roditelji đaka podgoričke Osnovne škole „ Oktoih” organizovaće večeras u 20 h protest ispred te vaspitno-obrazovne ustanove zbog najave o smjeni direktorice Mirjane Radulović. Oni su poručili da, ne ulazeći u pozadinu razloga smjene, osjećaju potrebu i obavezu da budu uz nju, kao što je ona posljednje dvije godine bila uz njihovu djecu svim srcem i znanjem.

Predsjednica Savjeta roditelja te škole Tanja Zečević Miranović istakla je da su roditeljima vrata uvijek bila širom otvorena kod direktorice Radulović.

˝Bitno je da iskažemo poštovanje i zahvalnost na svemu sto je Mira uradila na poboljšanju uslova boravka i učenja u školi ali i nezadovoljstvo ovakvom odlukom. Mirjana je bila pravi pedagog i sjajan direktor koji je brinuo o svakoj nezavezanoj pertli naše djece, o svakom nosiću koji curi ali i o nekim složenijim problemima naših tinejdžera. Svima su vrata bila širom otvorena” objasnila je ona.

Zečević Miranović takođe dodaje da je direktorica Radulović dijelila ljude samo na dobre i loše, te da djecu nije ni tako dijelila jer su za nju sva djeca dobra.

„Njih je samo voljela tom velikom snagom svoga srca. Stoga smatram da se radi o najgoroj vrsti revanšizma jer je njen grijeh izgleda jedino ljubav prema djeci, poštovanje različitosti i odanost i posvećenost svojoj struci 24 časa. Zato osjećamo dužnost i obavezu da budemo podrška ženi koja je ovu školu digla na noge, pokrenula roditelje da je osjećaju kao svoju, a našu djecu nije odvajala od svoje porodice. Takva je Mirjana i želimo da to čuju i donosioci ovih i ovakvih odluka”, poručila je predsjednica Savjeta, navodi Pobjeda.

Članica Savjeta roditelja Andrijana Habić kazala je da su nezadovoljni odlukom ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

„Ovo nije politički skup, a ni Mirjana nikada nije nikome od nas se obratila politički, nego kao direktorica i pedagog. Smatram da se radi o najgoroj vrsti revanšizma i to onoj samo zbog ljubavi prema djeci, poštovanja različitosti i odanosti i posvećenosti svojoj struci 24 časa, kakva je Mirina”, poručila je Habić, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.