Đurović: Imenovanje Višnjić neprimjeren čin
Goran Đurović, Foto: URA

Đurović: Imenovanje Višnjić neprimjeren čin

Imenovanje Rade Višnjić za v.d. direktorice Osnovne škole „Jugoslavija“ u Baru neprimjeren je čin koji narušava vrijednosti građanske Crne Gore i države koja stremi ka potpunoj depolitizaciji i profesionalizaciji svog školstva, saopštio je Goran Đurović, potpredsjednik URE u ime barskog odbora ove partije.

On ističe da se ovim činom, još jednim u nizu, dodatno polarizuje društvo i ne radi u javnom interesu.

„Postaviti na čelo vaspitno-obrazovne ustanove osobu pred kojom je bio pokrenut disciplinski postupak i zbog čega joj je prestao radni angažman u prosvjeti zaista je i više nego neprimjereno. Još više jer je pomenuta oštro i grubo prekršila kodeks rada i ponašanja prosvjetnog radnika, zloupotrebljavajući učionicu i djecu“, ističe se u saopštenju Đurovića.

"Oštro se protivimo ovakvom imenovanju na čelo jedne od naših osnovnih škola u Baru i očekujemo od svih činilaca vladajuće većine i predstavnika na izvršnim funkcijama da ne sprovode lošu praksu, politizaciju i nepotizam kada je riječ o javnom interesu, kao što je to radio prethodni režim“, zaključuje se u saopštenju Đurovića ispred barskog odbora URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.