Bar: Učiteljica koja je djecu pozvala na moleban, imenovana za v.d. direktora OŠ „Jugoslavija“
Rada Višnjić

Bar: Učiteljica koja je djecu pozvala na moleban, imenovana za v.d. direktora OŠ „Jugoslavija“

Diplomirana učiteljica Rada Višnjić imenovana je za vršioca dužnosti direktora JU Osnovna škola „Jugoslavija“ u Baru, javlja Portal Bar.

Prema rješenju ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesne Bratić, Rada Višnjić imenovana je na ovo mjesto na period od šest mjeseci, počev od 12.jula tekuće godine.

Višnjić je tu informaciju podijelila na svom Fejsbuk profilu,prenosi Portal Bar.

Na osnovu člana 81, stav 1 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta donijela je Rješenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora JU OŠ „Jugoslavija“ Bar. Rada Višnjić, diplomirana učiteljica VII 1 nivo Nacionalnog okvira kvalifikacije imenuje se za vršioca dužnosti sirkeotra JU OŠ „Jugoslavija“ Bar, na period od šest mjeseci, počev od 12. jula 2021. godine. Imenovana ostvaruje prava iz radnog odnosa u skladu sa zakonom“, stoji u rješenju ministarstva.

FBIMG1626684903474768x1024

Foto:Facebook

U obrazloženju rješenja navodi se da je „rješenjem ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta od 12.jula 2021. godine Biljana Vukmanović, profesor srpske književnosti i jezika, VI nivo Nacionalnog okvira kvalifikacije razriješena dužnosti direktora JU OŠ „Jugoslavija““.

„Saglasno navedenom stekli su se uslovi da ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, u skladu sa ovlašćenjem iz člana 81,stav 1, Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, imenuje vršioca dužnosti direktora avedene ustanove, na period od šest mjeseci. Imajući u vidu navedeno, za vršioca dužnosti JU OŠ „Jugoslavija“ Bar imenujem Radu Višnjić, diplomiranu učiteljicu, VII 1 nivo Nacionalnog okvira kvalifikacije, na period od šest mjeseci. Imajuči u vidu navedeno, za riješeno je kao u dispozitivu“, stoji u rješenju, koje potpisuje ministarka Bratić, uz napomenu da se protiv ovog rješenja može pokrenuti spor kod nadležnog suda u roku od 15 dana od dana dostavljanja rješenja.

Podsjetimo, diplomirana učiteljica Rada Višnjić suspendovana je u oktobru prošle godine, do okončanja postupka koji se protiv nje vodi, zbog pozivanja učenika na moleban.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.