Radulović u Luksemburgu: Crna Gora cijeni posvećenost dijaspore matici
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore

Radulović u Luksemburgu: Crna Gora cijeni posvećenost dijaspore matici

Tokom radne posjete Vojvodstvu Luksemburg gdje je prisustvovao proslavi Dana državnosti Crne Gore, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se sa predstavnicima crnogorske dijaspore gdje je poručio da Crna Gora „bez izuzetka, podjednako pripada svima“ i posmatra sve svoje građane kao nemjerljivo bogatstvo.

Ministar Radulović istakao je snažnu opredijeljenost Vlade da njeguje odnose sa iseljenicima.

On je rekao da je naša dijaspora veoma aktivna i kontinuirano pruža pomoć Crnoj Gori, poručivši da je taj doprinos matici jako važan i da Crna Gora cijeni svaki gest.

On je izrazio spremnost i otvorenost Ministarstva vanjskih poslova da razvija međusobno razumijevanje kroz komunikaciju sa dijasporom o svim važnim pitanjima. Takođe, istakao je želju da naša diplomatsko-konzularna predstavništva u svijetu budu dom i mjesto koje će sabirati naš identitet, kulturu, tradiciju, jezik i običaje.  

Radulović je pozvao predstavnike crnogorskih iseljenika da krajem mjeseca dođu u Bijelo Polje na manifestaciju “Dani dijaspore” i tako uveličaju ovaj događaj svojim prisustvom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.