Lazanski: Crna Gora nije dozvolila Srbiji transport doniranog oružja do Bara
Ilustracija, Foto: Getty images

Lazanski: Crna Gora nije dozvolila Srbiji transport doniranog oružja do Bara

Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski izjavio je danas da je Crna Gora odbila zahtev Srbije da oružje koje je dobila kao donaciju Rusije, dopremi morskim putem do luke Bar pa potom vozom do Beograda.

Lazanski je za Prvu televiziju rekao da je Srbija zbog te odluke Podgorice, morala da izdvoji "20 puta" više novca kako bi donirano oružje dopremila avionima.

"Dva puta sam molio kolegu ambasadora Crne Gore u Moskvi Šćepanovića da zove Podgoricu i da to oružje ide brodom. Odgovor crnogorske ministarke odbrane je bio takav da smo morali da platimo vazdušni transport koji nas je mnogo koštao", kazao je ambasador Srbije.

Dodao je da je oružje ipak dopremljeno u Srbiju s dozvolom pojedinih NATO država preko kojih su avioni iz Rusije letjeli.

"Ispada da je Crna Gora više članica NATO nego neke druge države", naveo je ambasador.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.