Rakočević: Carević u zemlji čuda
Marko Rakočević, Foto: Socijaldemokrate

Rakočević: Carević u zemlji čuda

Da je Luis Kerol imao vremensku mašinu 1865. godine kada je napisao "Alisu u Zemlju čuda" i da je mogao da putuje kroz vrijeme i posjeti Budvu 2021. god, naziv djela bi sigurno bio drugačiji... Recimo "Carevic u zemlju čuda", saopštio je danas Marko Rakočević, član GO SD CG.

Predsjednik opštine Budva je u centru medijske pažnje posljednjih nedelju dana, kako navode nažalost ne zbog bilježenja vanserijskih brojki i obaranja rekorda iz 2019. godine kada je u pitanju posjeta turista, već zbog nevjerovatnih izjava koje je ovaj nesuđeni kandidat za predsjednika države dao.

"Krenimo redom: On reče da je mogao, samo da je htio, da napravi hotel ili 2 u Budvi, gdje bi se dnevno prodavao po 1kg kokaina, ali nije, nije mu bilo do para... Ovu izjavu svi odćutase, i "oslobođeni" mediji, NVO aktivisti kojih više i nema, jer su svi u URI, nezavisni intelektualci... Ovakva izjava nekažnjeno može proći samo u "Zemlji čuda", ali ne Kerolovoj, već ovoj našoj, novoj Crnoj Gori", poručuje Rakočević.

Dodaje da to nije bilo dovoljno, pa su građani Carevića mogli vidjeti u društvu trubača iz Guče kako obilazi budvanske ulice, egzaltirano uživajući u 10 leskovačkih ćevapa sa lukom.

"Ako se vratimo u 2007. godinu kada su u Budvi gostovali "Stonsi", evidentan je civilizacijski napredak koji je nama "naša borba dala" 14 godina kasnije", ističe Rakočević.

I posljednje, dodaje ali ne manje važno, Carević je izjavio, da Sveti Stefan treba vratiti Karađorđevićima i ispraviti istorijsku nepravdu koja im je učinjena, ali  dodaje da nikako ne priča o zemlji koju je on uzurpirao "i ne daj bože vratiti je državi".

Sve ove izjave poručuje zabrinjavaju još više jer dolaze od čovjeka koji plebira da bude predsjednik Crne Gore, "države koju on i njegovi ne priznaju, od koje bi otimali i davali drugima".

"U Alisi u Zemlji Čuda je prikazan svijet u kojem ne vlada logika i u kojem se radnje odvijaju kao u snu. Sve je neobično i ponekad nepovezano, te nelogično, ali se prihvata bez suvišnih pitanja, baš kao što u snu prihvatamo neobične situacije. Svaka sličnost sa stvarnim životom u Crnoj Gori u 2021. je slučajna", zaključio je Rakočević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.