Bijesni požar na jugu Oregona u SAD-u, prijeti da postane peti najveći u posljednjih 100 godina (VIDEO)
Ilustracija

Vatrogasci se povlače pred vatrenom stihijom

Bijesni požar na jugu Oregona u SAD-u, prijeti da postane peti najveći u posljednjih 100 godina (VIDEO)

Požari koji bijesne više od nedelju dana na jugu Oregona primorali su vatrogasce da se povuku, a vatrena stihija se širi.

Požar prijeti da postane peti najveći požar u više od 100 godina, saopštili su zvaničnici.

Požar Butleg, najveći na zapadu SAD, spržio je do sada više od 241 hiljade hektara - područje koje premašuje površinu države Njujork, prenosi Rojters.

Velike količine dima koji prekriva vatrom zahvaćena područja mogao bi djelimično da ublaži efekte novog toplotnog talasa koji se ovog vikenda očekuje od Stenovitih planina, do djelova država Montana, Ajdaho, Vajoming, Juta i Kolorado.

Vatrena stihija je uništila do sada 21 kuću i 54 drugih objekata, saopštile su vlasti, a ministarstvo za šume Oregona navodi da je vše od pet hiljada stambenih objekata na listi ugoženih, oko 3.000 više nego dan ranije.

Vlasti su u četvrtak naredile novu rundu evakuacije zbog zabrinutosti da bi se požar mogao spojiti sa još jednim požarom zbog izuzetno suvih vremenskih prilika.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.