Fotoreporter Rojtersa poginuo dok je izvještavao o sukobu u Avganistanu
Foto:Reuters

Fotoreporter Rojtersa poginuo dok je izvještavao o sukobu u Avganistanu

Fotoreporter novinske agencije Rojters Daniš Sidiki poginuo je danas dok je izvještavao o sukobu avganistanskih snaga bezbjednosti sa talibanima u blizini graničnog prelaza sa Pakistanom.

Tvrdi se da su Sidiki i jedan avganistanski oficir poginuli u unakrsnoj vatri, javio je Rojters.

Ove nedjelje je Sidiki počeo da izvještava o akcijama avganistanskih specijalnih snaga u oblasti Kandahar, na jugu zemlje.

Ranije je Sidiki obavijestio Rojters da je danas šrapnelom ranjen u ruku.

Sidiki je bio deo Rojtersove ekipe koja je 2018. godine dobila Pulicerovu nagradu za izvještavanje o izbjeglicama iz naroda Rohindža, iz Mjanmara.

Pošto je 2010. počeo da radi za Rojters, Sidiki je izvještavao iz ratova u Avganistanu i Iraku, protestima u Hong Kongu i zemljotresu u Nepalu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.