Knežević će tražiti dozvolu za nošenje oružja
Milan Knežević

Knežević će tražiti dozvolu za nošenje oružja

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je da od marta ne može da dobije procjenu bezbjednosti, koju je tražio od nadležnih državnih organa, prvenstveno ANB-a,piše Dan.

Posebno je tendeciozno što, kako kaže, kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore od marta mjeseca ne može da dobije procjenu bezbjednosti.

"Pritom, napadali su me rukometaši reprezentacije Crne Gore u avionu, pripadnici 'kavačkog klana' i nedavno biznismen Dejan Sekulić u Beogradu. Neshvatljivo je to što već četiri mjeseca ne mogu da dobijem procjenu bezbjednosti", istakao je Knežević.

Naglasio je da je doveden u situaciju da idući put mora da bira mnogo efikasnija sredstva odbrane.

"Želim da saopštim crnogorskoj javnosti da ću narednih dana zatražiti dozvolu za nošenje oružja od ministra unutrašnjih poslova i Uprave policije, jer ako država ne osjeća potrebu da me zaštiti kao poslanika i predsjednika Odbora za bezbjednost, ja ću sam određivati granice. Otvorio sam mnoge teme, zato sam i tražio procjenu bezbjednosti, od šverca cigareta, do načina na koji je Veljko Belivuk ušao u Crnu Goru, pa do povezanosti kriminalnih struktura u Crnoj Gori i Srbiji", kaže Knežević,piše Dan.

Dodaje da procjenu ne mogu da dobiju ni poslanici DF Andrija Mandić i Nebojša Medojević.

"Zoran Lazović, za koga je opšte poznato da je kreator ovih kriminalnih klanova koji su sada aktuelni, dobio je šestoricu pripadnika policije, koji ga prate sa limuzinama i džipovima. Ja kao predsjednik skupštinskog odbora imam pravo na službeni automobil, koji i ne koristim, kao ni gorivo za njega. Ništa ne koristim od toga na šta imam pravo. Da li nečija djeca, da li Zdravka Krivokapića ili nekih drugih funkcionera u Vladi imaju neke privilegije koje su suprotne zakonu mislim da imaju. I to je stvar duplih aršina", kazao je Knežević.

Iz Uprave policije (UP) za Dan je zvanično saopšteno da je Milan Knežević tražio procjenu bezbjednosti.

"Poslanici Skupštine Crne Gore predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije a ujedno i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević obratili su se 5. marta 2021. godine v.d. direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu sa zahtjevom za procjenu njihove bezbjednosti. Istoga dana, Sektor policije posebne namjene nadležnom organu Agenciji za nacionalnu bezbjednost, uputio je zahtjev za izradu i dostavljanje izvještaja o bezbjednosnoj procjeni stepena ugroženosti poslanika Andrije Mandića i Milana Kneževića i po tom zahtjevu se još uvijek postupa", istakli su iz Uprave policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.