Demokrate: Vjetar oštetio grob Anđelije Malović, DPS nastavlja da širi propagandu laži
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate: Vjetar oštetio grob Anđelije Malović, DPS nastavlja da širi propagandu laži

Demokratska Crna Gora saopštila da je uzročnik štete na grobu Anđelije Malović bio vjetar, a ne niko od građana ili političkih aktivista, kako je, kako navode, Demokratska partija socijalista željela da predstavi.

DPS, kako navode zajedno sa svim svojim kvaziorganizacijama, odlično zna za sentencu da je zarazna i razorna moć laži.

"Zato svoje bitisanje na političkoj sceni i grade na principima laži i obmana, koje kao posljedicu imaju kreiranje vještačkog razdora među narodom. Naravno, za takvim sredstvima potežu kako bi kao partija bili održivi, jer je od 30. avgusta rejting njihove partije u konstantnom padu. Njihove svakodnevne obmane uvijek budu razobličene, ali davljenik se hvata i za slamku, pa DPS ne odustaje od svoje retrogradne politike", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da su I ovog puta  zbog sitnih političkih poena pokušali da zloupotrijebe nešto što je od velikog emotivnog značaja narodu.

"Naime, DPS je sa njihovim partijskim organizacijama, koje u svom nazivu nose ime državnog praznika"21. maj", a svojim djelovanjem skrnave i simboliku tih datuma i svega onoga što Crna Gora tradicionalno jeste, ovaj put pokušao da iskoristi u partijske svrhe oštećenje groba Anđelije Malović", kazali su iz DPS.

Prvo, očigledno je kako poručuju da se ne radi o događaju od "prije nekoliko dana" jer postoji nekoliko desetina svjedoka, mještana, koji tvrde suprotno.

Drugo, kako dodaju čim je primijećeno da je došlo do oštećenja spomenika i grobnog mjesta, a to je bilo na Vaskrs, dakle, početkom maja tekuće godine, obaviješteni su nadležni organi, koji su o tome sačinili zapisnik.

"Prema riječima građana, koji su štetu i prijavili komunalnoj policiji, olujni vjetar je osim konkretnog spomenika, oštetio još jedan spomenik. Sasvim je moguće da je nevrijeme samo dovršilo proces propadanja kome su doprinijele razne vremenske nepogode tokom dugih godina, ali prije svega nemar potomaka i onih koji su bili pozvani da se staraju o stanju grobnog mjesta. Zašto se čitavih 2 i po mjeseca nakon što je šteta evidentirana nije ništa preduzelo? Najvažnije, da li su gospoda DPS-ovci koji ovih dana orgijaju na lažnoj informaciji svjesni da širenjem lažnih informacija u javnosti doprinose stvaranju ambijenta u kome su interpretacije važnije od činjenica? Tačnije, interpretacije postaju nove činjenice, iz kojih se onda izvode oportuni politički zaključci", pojašnjava se u saopštenju Demokrata.

Dakako, dodaju da su svjesni, jer upravo to im je cilj.

"Elem, kao arhitektonski virtuozi, ali i detektivi poarovskih razmjera, odvažili su se da sami daju zaključke da je spomen-obilježje oskrnavljeno namjerno i to od strane građana, koji su navodno potmpognuti i ohrabreni od strane vladajuće koalicije. Za takve tvrdnje ne nude nikakve dokaze, osim svoje riječi, pa se i ovoga puta ispostavilo da njihova riječ nema nikakvu vrijednost, nikakvo utemeljenje i nikakvu snagu. Iz izvještaja koji se na slici vidi, jasno se dokazuje da je uzročnik štete na grobu bio vjetar, a ne niko od građana ili političkih aktivista, kako su oni željeli to da predstave", istakle su Demokrate.

Da stvar kako poručuju bude tragičnija, u svom saopštenju i datim izjavama oni razmatraju da li je zvonik na dobroj poziciji i da li ugrožava sami grob. Krivce ne traže navode Demokrate samo u građanima, već i u zvonu, što predstavlja izuzetno tragikomičan način da se obruše na Crkvu.

"Iskreno žalimo zbog oštećenja groba Anđelije Malović, ali taj slučaj ne treba da se koristi u dnevnopolitičke svrhe i zarad sitnih političkih poena. Štetu je potrebno sanirati, a ne izmišljati fiktivne neprijatelje i ostrviti se na sopstveni narod i crkvu, što jeste u duhu DPS-a", izričiti su iz Demokrata.

Ovom prilikom su im poručili "da prestanu da izigravaju renesansne svestrane umjetnike, jer im ne ide od ruke - samo dokazuju svoju neukost i nesposobnost logičkog razlučivanja".

"Poručujemo im da bi trebalo da promijene ime svoje organizacije, jer time samo skrnave državne praznike i simbole. Poručujemo im da ako laže koza, ne laže rog, pa da sljedeći put svoje maliciozne tvrdnje ne zasnivaju na ličnim impresijama ogrezlim u mržnji, već da se počnu da se služe dokazima i istinom. Poručujemo im i da je kulminacija licemjerstva da oni govore o antifašizmu, a svakim svojim postupkom podrivaju podjele i nacionalnu netrpeljivost. I na kraju ih molimo, s obzirom na to da su podnijeli krivičnu prijavu, da nas obavijeste kako je proteklo suđenje sa vjetrom. To bismo voljeli znati i mi i građani, jer će nekom piscu možda poslužiti za pisanje satire", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.