Poplave napravile haos u Njemačkoj: Najmanje 4 osobe nastradale, 50 nestalih, srušile se kuće(VIDEO)

Najmanje četiri osobe su nastradale noćas u Njemačkoj, a oko 50 osoba vodi se kao nestalo nakon što se zbog obilnih kiša i poplava srušilo šest kuća u regionu Ajfel na zapadu zemlje.

Potparol policije u Koblencu potvrdio je da su prema dosadašnjim podacima, četiri osobe izgubile život pod još neutvrđenim okolnostima. Njihova tijela pronađena na različitim mjestima.

AFP9EZ29W

Foto:AFP/Getty images

Još 25 kuća je u riziku da se sruši u distriktu Šuld kod Adenaua, objavila je televizija SVR pozivajući se na lokalnu policiju, prenosi Bild.

58259514401

Neka mjesta su zbog nabujale vode odsječena od svijeta.

Mnogi građani popeli su se na krov svojih kuća čekajući da spasilačke ekipe do njih čamcima.

58259563401

Dva vatrogasca su nastradala, a vojska je raspoređena kako bi pomogla ugroženim stanovnicima, prenosi Rojters.

Željeznički, drumki i riječni saobraćaj je u prekidu a plovidba je obustavljena po rijeci Rajna.

58263731401

Obilne padavine očekuje se na jugozapadu Njemačke danas, a kiša će padati sve do petka uveče, upozorila njemačka meteorološka služba jutros.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.