U Herceg Novom 80 odsto turista u odnosu na 2019., veliki hoteli popunjeni i do oktobra
Herceg Novi, foto: Mediabiro

U Herceg Novom 80 odsto turista u odnosu na 2019., veliki hoteli popunjeni i do oktobra

Situacija u Herceg Novog sa aspekta brojagostiju je zaista izuzetna, kazao je za Agenciju Mediabiro predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić.

„Mi danas zaista imamo veliki broj gostiju, po zvaničnim podacima to je oko 80 odsto u odnosu na isti period 2019. što je i mimo naših očekivanja jer smo mi mislili da će biti oko 50-60 odsto“, kazao je on i istakao da je u razgovoru sa hotelijerima vidio da je zadovoljstvo veliko.

Veliki hoteli su, kaže, popunjeni i do oktobra mjeseca.

„Velike su gužve i na graničnim prelazima, posebno na graničnom prelazu Sitnica nakon ukidanja naplatne rampe. To je trenutno najfrekventnii granični prelaz kako za Crnu Goru tako i za BiH gdje se čekaju velike gužve. Preko tog graničnog prelaza dolazi veliki broj gostiju iz regiona. Region se vratio u Herceg Novi – i Srbija, i BiH i RS“, naglašava Katić.

StevanKatipredsjednikoptineHercegNovi

Katić, foto: Mediabiro

Smatra da su turističku sezonu dočekali potpuno spremni.

„Iskoristili smo situaciju iz prethodnog perioda da radimo na infrastrukturnom uređenju grada kako bi dočekali turiste i posjetioce“, rekao je Katić.

HercegNovi

foto: Mediabiro

Zanimljiv je podatak, naglašava, koji je iznijela direktorica Vodovoda – potrošnja vode u Herceg Novom je za 30 odsto veća nego u 2019.

„To je ozbiljan podatak jer se u odnosu na utrošenu vodu može primijetiti da ima dosta gostiju“, konstatuje Katić.

Podsjetio je da su otvoreni i Dani muzike te da kreću i festivali. Filmski festival sada već od 1. avgusta a nakon toga organizovaće se i brojni koncerti.

„Imaćemo i Gitar art koji će se organizovati ove godine, zatim Opera festival. Sve ide po planu kao što je nekad bilo samo sada u skladu sa epidemiološkim mjerama“, poručuje Katić.

HercegNovi4

foto: Mediabiro

Smatra da posebno treba voditi računa o epidemiološkoj situaciji.

„Ne smijemo dozvoliti da broj zaraženih kulminira kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Zato posvećujemo poseban oprez i sa nivoa našeg tima za praćenje i pripremu turističke sezone“, kazao je on.

Katić je pozvao sve građane Crne Gore da se i dalje pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.