Italija odobrila novi način liječenja antitijelima, smanjuje snagu kovida
ilustracija

Italija odobrila novi način liječenja antitijelima, smanjuje snagu kovida

Italija je odobrila privremeno korišćenje terapije antitijelima koju su osmislile britanska kompanija GlaxoSmithKline i američka Vir Biotechnology, saopštilo je Ministarstvo zdravstva u Rimu.

Terapija pod nazivom Sotrovimab će se moći davati do 31. januara 2022. godine, a kako se navodi, u upotrebi su još neki monoklonalni tretmani, koji se takođe mogu koristiti do istog datuma, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Liječenje antitijelima je uvedeno kako bi se smanjila snaga COVID-19 među pacijentima.

Krajem maja je zdravstveno regulatorno tijelo Evropske unije podržalo upotrebu Sotrovimaba za pacijente koji su u riziku da dobiju teži oblik COVID-19.

Na članicama EU-a je da same odluče da li će koristiti Sotrovimab.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.