Proširena istraga protiv Belivuka za još dva ubistva
ilustracija

Proširena istraga protiv Belivuka za još dva ubistva

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Srbiji ponovo je proširilo istragu protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, zbog još dva krivična djela teškog ubistva, potvrđeno je u tužilaštvu za organizovani kriminal.

Naredba o proširenju istrage donijeta je u četvrtak, 8. jula, preciziraju u tužilaštvu, prenosi Rts. Mediji su prethodnih dana prenijeli da su u pitanju ubistva Lazara Vukičevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

U prvoj fazi istrage njima su se na teret stavljala tri ubistva i to Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića.

Pored toga, ova grupa od skoro 30 uhapšenih članova, tereti se i za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, a od prvog proširenja istrage u maju mjesecu, četvorica njih su pod sumnjom i za otmice.

Za sada se svi osumnjičeni nalaze u pritvoru, a Belivuku, Miljkoviću i većini pripadnika grupe šestomjesečni pritvor ističe 2. avgusta.

Do tada se očekuje da će tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu protiv ove grupe, te da će sud i dalje njenim pripadnicima produžiti pritvor.

Protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih dvadesetak pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe koji se terete za najteža krivična djela, istraga je pokrenuta u februaru.

Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih djela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š, kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih djela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Krajem aprila je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena i mašina za mljevenje mesa koja je razmontirana i poslata na vještačenje.

Sumnja se da su u njoj mljeveni ostaci tijela, osoba koje su pripadnici klana likvidirali.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i M. B. (36), M. B. (32), V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), Ž. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) i M. A.

U maju su uhapšeni i M. L. S. (21), M. S. (40), A. D. (24) i A. S. (22).

Kod ove četvorice su u pretresu stanova osumnjičenih zaplijenjena dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.