Propisano da policija obezbjeđuje i članove uže porodice premijera

Propisano da policija obezbjeđuje i članove uže porodice premijera

Članom 3 Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, propisuje se, između ostalog da policija obezbjeđuje i članove uže porodice predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika Vlade Crne Gore.

Ovo je saopštila Uprava policije, u cilju objektivnog informisanja javnosti, povodom tekstova koji su proteklih dana objavljeni u više elektronskih i štampanih medija, a koji se odnose na obezbjeđivanje članova uže porodice štićene ličnosti, predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, tačnije njegovih kćerki tokom boravka u Republici Srbiji.

"Članom 14 Uputstva o sadržaju mjera i stepenima zaštite ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, propisano je da se u obavljanju poslova obezbjeđenja štićenih ličnosti preduzimaju preventivno-operativne mjere, fizičke mjere, tehničke mjere (protiv-diverzione, preventivno-tehničke i protiv-požarne), zdravstvene mjere, biološko-sanitarne i higijensko-epidemiološke mjere", podsjetili su iz policije.

Članom 3 istog dokumenta propisano je , kako su dodali, da poslove obezbjeđenja štićenih ličnosti vrše službenici Odsjeka za obezbjeđenje ličnosti u Sektoru policije posebne namjene.

"Poslovi obezbjeđenja štićenih ličnosti vrše se po mjestu rada, stanovanja, privremenog boravka, u pokretu i zadržavanju, kao i tokom putovanja u zemlji i inostranstvu", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.