Irak: Požar u kovid bolnici, stradale najmanje 64 osobe (VIDEO)
Foto: Beta/AP

Irak: Požar u kovid bolnici, stradale najmanje 64 osobe (VIDEO)

Broj stradalih u požaru na kovid odjeljenju u Bolnici "Al Husein" u Nasiriji, porastao je na 64, dok je povrijeđeno oko 100 osoba, saopštile su danas iračke zdravstvene vlasti.

Navele su da je do sada identifikovano samo 39 tijela.

Premijer Iraka Mustafa al-Kazimi hitno se noćas sastao sa ministrima i bezbjednosnim zvaničnicima i naložio im da ispitaju uzroke i posljedice požara, saopštio je njegov kabinet na Tviteru.Navedeno je da su direktor bolnice i šef civilne odbrane provincije Di Kar saslušani u policiji.

U provinciji Di Kar je proglašeno vanredno stanje.
Prema izvoru iz pokrajinskog odjeljenja za zdravstvo, požar je izazvala eksplozija boce sa kiseonikom. U aprilu je u sličnoj tragediji stradalo više od 80 osoba u bolnici za kovid pacijente u Bagdadu kada je požar takođe izazvala eksplozija boce sa kiseonikom.

"Žrtve su umrle od opekotina i potraga se nastavlja", rekao je za Frans pres Hajdar al Zamili, navodeći da je u tom odjeljenju bolnice bilo 70 kreveta.

Ljekarski izvor rekao je da je da su uspjeli da evakuišu 20 pacijenata iz zgrade u plamenu.

Na video snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama vidi se zgrada koja gori i izdižu se stubovi dima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.