Sputnjik V jedna od najbezbijednijih i najefikasnijih vakcina

Mogućnost razvijanja ˝koktel vakcine˝

Sputnjik V jedna od najbezbijednijih i najefikasnijih vakcina

Ruska vakcina Sputnjik V efikasna je protiv novih sojeva koronavirusa, pokazuju rezultati studije koju je ruski Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja objavio u međunarodnom časopisu Vakcine, a potvrđeno je u današnjem saopštenju Ruskog fonda za direktne investicije

Vakcinacija preparatom Sputnjik V proizvodi zaštitna, neutrališuća svojstva protiv novih sojeva virusa, uključujući i britanski soj, južnoafrički, brazilski i indijski delta soj, kao i moskovske endemske sojeve, navodi se u saopštenju Ruskog fonda za direktne investicije, koje prenosi TAŠ.

U saopštenju se ukazuje da se u centru Gamaleja aktivno proučavaju novi sojevi korona virusa kako bi se procijenila efikasnost vakcine Sputnjik V, a naučnici razmatraju mogućnost da razviju "koktel vakcinu" u saradnji sa drugim proizvođačima vakcina.

Ruski Sputnjik V je do sada registrovan i odobren za upotrebu u 67 zemlja čija populacija premašuje 3,5 milijardi ljudi, a podaci iz zemalja u kojima se Sputnjik V administrira, kao što su Meksiko, Argentina, Srbija, Bahrein, Mađarska, UAE i San Marino pokazuju da je Sputnjik V jedna od najbezbijednijih i najefikasnijih vakcina protiv korona virusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.