Đoković ne odustaje od kalendarskog grend slema: Mogu da vidim kako se to dešava, moj put ne staje ođe
Novak Đoković, Foto: Reuters

Đoković ne odustaje od kalendarskog grend slema: Mogu da vidim kako se to dešava, moj put ne staje ođe

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković najavio je pohod na kalendarski grend slema posle osvajanja titule na Vimbldonu!

 

Srbin je u finalu turnira na Old Ingland klubu savladao Matea Beretinija 6:7, 6:4, 6:4, 6:3 i tako je došao do 20. grend slem titule.

"Bilo je ovo više od bitke. Čestitam Mateu i njegovom timu. Bio je težak meč. Nije lako izgubiti u finalu, siguran sam da je ovo za njega tek početak. Ima izvanrednu igru, osjetio sam to na svojoj koži“, rekao je Novak.

Đoković je osvojio šestu titulu na Vimbldonu.

"Šta da kažem. Osvajanje Vimbldona je oduvek bio moj san, pričao sam o tome toliko puta, podsjećam i sebe koliko je to važno. Trudim se da uživam i svjestan sam da je ovo velika čast. Sejćam se kada sam sa sedam godima pravio trofej od papira u Srbiji, sada ovde stojim šesti put kao šampion. To je nevjerovatno“.

Srbin se na vrhu večite rang liste izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju grend slemova.

"Ovo znači da niko od nas trojice neće stati. Pričao sam ranije, moram da odam veliko priznanje Rodžeru i Rafi, oni su legende našeg sporta i moja dva najveća rivala. Oni su razlog što sam ovdje, zbog njih sam shvatio šta moram da radim da bih bio jači i fizički i psihički. Kada sam bio u Top 10, izgubio sam najvažnije mečeve protiv njih, ali posljednjih deset godina sam prošao fantastičan put, koji se ne završava ovjde“.

Novak je aktuelni šampion Australijan Opena, Rolan Garosa i Vimbldona. Za kalendarski grend slem mu nedostaje još US open.

"Mogu da vidim kako se to dešava. Nadam se. Probaću. U dobroj sam formi, igram dobro, moj najbolji tenis pokazujem na grend slemovima, koji su mi prioritet sada. Idemo dalje“.

Zahvalio je Đoković i svom timu i porodici.

"Mom timu, mojim prijateljima i porodici, mojoj ženi, djeci, braći, roditeljima, želim da kažem da ih volim. Hvala što žrtvujete svoje vrijeme, svoju energiju, što ste sa mnom. Oni me vide u različitim izdanjima, cijenim njihovo strpljenje i posvećenost“.

Upitan za koga će navijati u finalu Evropskog prvenstva, u kome se sastaju Italija i Engleska, Novak je rekao:

"U vrlo tešku situaciju me stavljate. Volim fudbal, uživaću u igri večeras“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.