Engleska i Italija večera igraju za trofej na Vembliju

Fudbalske reprezentacije Engleske i Italije boriće se večeras na Vembliju za trofej na Evropskom prvenstvu.

Engleska će se igrati za istoriju i prvu titulu na velikim turnirima još od Svjetskog prvenstva 1996. godine kada je slavila na nekadašnjem Vembliju.

Od tada, Engleska je gubila pet puta u polufinalima glavnih turnira na EP 1968. i 1996, na SP 1990. i 2018, kao i u Ligi nacija 2019. godine, podsjeća Beta.

Međutim, ovog puta su Englezi prvo izbacili Njemačku, pa Ukrajinu i na kraju Dansku posle produžetaka i tako došli u priliku da podignu prvi trofej na Evropskom prvenstvu i prvi veliki posle 55 godina.

Na drugoj strani, Italijani će pokušati da osvoje svoju drugu evropsku titulu, posle one iz 1968. kada su bili domaćini.

Italija je nakon toga dva puta bila u prilici da podigne trofej, ali je poražena u finalima kontinentalnog šampionata 2000. i 2012. godine.

"Azuri" su u utorak pobijedili Španiju posle penala, što je tehnički zaustavilo njihov niz od 13 pobjeda (i rekord od 15 pobjeda u nizu, uključujući i kvalifikacije za EURO), ali su i dalje neporaženi na 33 utakmica.

Finale se igra večeras od 21.00.



Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.