U Kaliforniji izmjerena rekordna 54.4 stepena, bjesni veliki broj požara
Ilustracija

U Kaliforniji izmjerena rekordna 54.4 stepena, bjesni veliki broj požara

U Dolini smrti u Kaliforniji izmjerena je temperatura od 54,4 stepena, čime je izjednačen rekord koji je postavljen u avgustu prošle godine.

Stručnjaci smatraju da je to najviša temperatura ikada izmjerena na našoj planeti. Na istoj lokaciji je 1913. godine izmjereno 56,7 stepeni, ali klimatski eksperti i meteorolozi osporavaju taj podatak i ne vode kao kao zvaničan.

Zbog ekstremno visokih temperatura u Kaliforniji bijesni veliki broj požara, a vatrogasci kažu da je vazduh toliko vreo da voda koja se izbacuje iz aviona ispari prije nego što padne na zemlju.

U Nevadi, u pograničnom području sa Sjevernom Karolinom, evakuisan je veliki broj ljudi, jer se požari koji su izbili u šumama Sijera Nevade velikom brzinom šire prema naseljnim mestima.

Meteorolozi su najavili da bi ovog vikenda i u Las Vegasu mogao da bude oboren temperaturni rekord, koji je sada 47,2 stepena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.