Luka Bar: Nemamo uvid u skladište cigara
Luka Bar

Luka Bar: Nemamo uvid u skladište cigara

Sva skladišta u kojima su smještene cigarete, sa stanovišta odgovornosti za količine i bezbjednost robe koja se u njima nalazi, imaju tretman tzv. „tuđih skladišta“, tako da „Luka Bar“ AD nema mogućnost uvida i kontrole stanja zaliha roba u tim skladištima, saopšteno je večeras iz te kompanije.

“Evidencija robe u tim skladištima se vrši putem sistema na koji carinski organi daju saglasnost, a vlasnici ili korisnici tih skladišta (djelova skladišta) imaju pravo/obavezu da uspostave sistem čuvanja robe na način koji smatraju optimalnim”, navodi se u saopštenju.

Vlasnici ili korisnici skladišta u kojima su smještene cigarete imaju zakonsku obavezu, dodaju, da od nadležnih državnih organa obezbijede sve dozvole i saglasnosti za obavljanje odnosne djelatnosti i u tom procesu „Luka Bar“ AD nema bilo kakvih nadležnosti.

“Shodno podijeljenim nadležnostima, unutrašnja služba zaštite koja posluje u okviru sektora bezbjednosti u „Luka Bar“ AD kontroliše teretna motorna vozila koja napuštaju lučko područje, ali bez nadležnosti provjere valjanosti dokumentacije o teretu koji prevoze”, navodi se u saopštenju.

Podjsetimo, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru formiran je predmet odmah nakon dobijanja obavještenja da je obijen hangar u Luci Bar i da je iz njega otuđena veća količina cigareta vlasništvo firmi Aurora i Atlant Mont.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.