Španski premijer rekonstruisao Vladu
Pedro Sančes, Foto: Tanjug

Španski premijer rekonstruisao Vladu

Španski premijer Pedro Sančes je rekonstruisao vladu rekavši da će prioritet novog tima biti "konsolidacija ekonomskog oporavka i otvaranja novih radnih mjesta" posle epidemije koronavirusa.

Rekonstrukcija vlada nije uticala na savezništvo između španske Socijalstičke radničke partije Sančesa i radikalno ljevičarske stranke Podemos, koja je zadržala svojih pet portfelja.

Promene se odnose samo na neke od 17 portfelja Sančesove stranke.

Španski premijer je najavio odlazak Aranče Gonzales Laje sa mjesta šefa diplomatije. To mesto je povjereno sadašnjem španskom ambasadoru u Parizu Hozeu Manuelu Albaresu.

Sančes je rekao da novi tim predstavlja i „generacijsku obnovu“ pošto je do sada prosječna starost bila 55 godina, a sada je 50 godina. Španski premijer je povećao prisustvo žena.

Agencija Frans pres ocijenila je da je to prva „prava“ rekonstrukcija koju je Sančes sproveo od dolaska na vlast u januaru 2020. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.