Barti šampionka Vimbldona
Ešli Barti, Foto: Reuters

Barti šampionka Vimbldona

Ešli Barti je šampionka Vimbldona u konkurenciji dama. U finalu je savladala Čehinju Karolinu Pliškovu 6:3, 6:7 (4:7), 6:3 i postala treća Australijanka koja je osvojila najprestižniji turnir na svijetu.

Najboljoj teniserki svijeta ovo je druga gren slem titula. Prvu je osvojila na Rolan Garosu 2019. godinu.

Od samog starta je kontrolisala dešavanja na terenu i potpuno zasluženo savladala Pliškovu, koja je bila daleko od nivoa, koji je prikazala u Londonu do finalnog meča.

U prvom setu Barti je lako stigla do 4:0. Uspjela je Pliškova da se probudi, osvoji nekoliko gemova, ali već posle 28 minuta na semaforu je stajalo 6:3 za Australijanku.

Barti je bolje otvorila i drugi set.  Napravila je brejk i povela 2:1. Uzela je i naredni za dva gema viška. Međutim, onda se probudila Pliškova, oduzela servis rivalki i stigla do vođstva 4:3. Do 5:5 su obije čuvale servis. Čehinja je prva popustila i Barti je na 6:5 servirala za meč.

Stegla se ruka Australijanki kada je stigla na gem od trijumfa. Pliškova pravi brejk, a onda sjajnom igrom u taj brejku izjednačava skor u setovima.

Međutim, loše otvaranje setova skupo je na kraju koštalo Čehinju. Odmah je ispustila svoj servis. Barti je povela 3:0, ali ovaj put prednost nije uspuštala. Rutinski je dobila treći set i osvojila najvažniju titulu u karijeri.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.