Nana Fata: Poručila bih svima da sve drugo ostave, a da obiđu mezarja u Potočarima
Nana Fata: Pobili su mi najmilije, sagradili crkvu u avliji

26. godišnjica obilježavanja genocida u Srebrenici

Nana Fata: Poručila bih svima da sve drugo ostave, a da obiđu mezarja u Potočarima

Uoči 26. godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici i nakon nešto više od mjesec od rušenja crkve u njenoj avliji, nana Fata Orlović iz Konjević-Polja poručuje da je konačno mirna i zahvaljuje se svima koji misle na žrtve.

Nana Fata kaže da je prvi put nakon 25 godina mirna jer je dočekala da pogleda u svoje dvorište a da ne vidi policiju.

˝Nisam mogla pogledati kroz prozor, tu bi bilo po 20 policajaca, ne daju da se priđe crkvi. Hvala Bogu, ove godine ih nema. Mirna sam.˝ kazala je Fata za Avaz.

Nana Fata je nedavno izašla iz bolnice i, kako kaže, osjeća se bolje.

˝Godinu dana nisam mogla da stanem na svoje noge, isto kao da stanem na kamen. Evo već tri dana kako se osjećam bolje. Sad osjećam da su moje noge i ne treba mi štap.˝

Kao i prethodnih godina, nana je u svoju kuću primila više od 30 maratonaca iz Bihaća, jer kako kaže, kuća se i gradi da se u nju primi narod.

˝Hvala svima koji misle na žrtve. Poručila bih svima da sve drugo ostave, a da obiđu mezarja u Potočarima˝ završila je Fata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.