U Tivtu zadovoljni brojem gostiju, najbrojniji turisti iz Srbije i Rusije

U hotelima osam odsto veća popunjenost u odnosu na 2019. godinu.

U Tivtu zadovoljni brojem gostiju, najbrojniji turisti iz Srbije i Rusije

U Tivtu trenutno boravi 5 903 gosta što je na nivou od 82 odsto ostvarenog turističkog prometa na nivou 2019., kazala je diretkorica TO Tivat Danica Banjević ističući da su izuzetno zadovoljni odvijanjem ljetnje turističke sezone, naročito u nekoliko posljednjih sedmica.

„Ono čime smo posebno zadovoljni jeste popunjenost naših hotela gdje bilježimo osam odsto veću popunjenost u odnosu na isti period 2019. godine. Ako govorimo o brojkama – 954 gostiju upravo se nalaze u hotelskim kapacitetima a 4 921 gost je u privatnom smještaju“, ističe direktorica TO Tivat.

Najveći broj gostiju je iz inostranstva.

Tivat2

„Iz naše zemlje u Tivtu odmara 173 gosta dok je 5 730 gostiju iz drugih zemalja. Najbrojniji turisti su sa tržišta Srbije, zatim Rusije, Ukrajine zatim BiH, Velike Britanija i Njemačke“, navodi Banjević za Mediabiro.

Obzirom da prošle godine nije bilo moguće organizovati manifestacije, TO Tivat ove godine je podržala organizaciju manifestacije Žućenica fest koji se održao prije dva dana. Već sljedeće sedmice, kaže Banjević, nastavljaju sa organizacijom mini događaja kao bi ispoštovali sve aktuealne epidemiološke mjere.

„12. jula u 20.30 planiramo otvaranje tivatskih ljetnjih fešti i to defileom glazbeno prosvjetnog društva Tivat, KUD-a Boka i mažoretki Belisima i Modest. Oni će imati prgram i na pinama a nakon toga 17. i 18. jula već planiramo noć suvenira sa lokalnim bendovima i još dva slična događaja tokom jula mjeseca“, najavila je ona.

DanicaBanjevi3

Naglasila je da su najave za cijelu turističku sezonu dobre.

„Nadamo se da će epidemiološka situacija od koje sve zavisi birt dobra kako u Crnoj Gori tako i na našim emitivnim tržištima odakle nam dolaze gosti. Što se tiče postsezone, nadamo se da će biti gostiju i tokom septembra i oktobra ali to će zavisiti i od direktnih aviolinija u tom periodu. Najave su za sada dobre i nadamo se da će sve biti realizovano onako kako smo i očekivali“, zaključuje Banjević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.