Podgoričanin uhapšen na Gazimestanu ostaje u pritvoru

Podgoričanin uhapšen na Gazimestanu ostaje u pritvoru

Apelacioni sud u Prištini odbio je žalbu branioca Riste Jovanovića za ukidanje odluke Osnovnog suda da mu odredi jednomjesečni pritvor, po optužbi da je navodno počinio krivično djelo "izazivanje razdora i netrpeljivosti".

Jovanović je uhapšen na Vidovdan na Gazimestanu, a jednomjesečni pritvor određen mu je nekoliko dana kasnije.

Jovanovićeva advokatica Jovana Filipović u međuvremenu podnijela je zahtjev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze.

Filipovićeva je navela da je dostavila spisak sa velikim brojem svjedoka, osoba koje su sve vreme bile pored Rista Jovanovića na Gazimestanu i koje jedine imaju neposrednja saznanja o tome da li je on izgovarao ono što mu se stavlja na teret.

"Prigovorili smo na dokaze koje je prikupilo tužilaštvo, jer su suštinski nepouzdani I ne tiču se navoda iz optužnice. Kao dokaz odbrana je priložila snimke iz kojih se vidi da Risto Joavanović nije podsticao na mržnju", rekla je Filipović RTS-u.

Risto Jovanović iz Podgorice u pritvoru je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.