Demokrate: Napad direktno povezan sa imenovanjima na mjestima izvršnih direktora u Turističkom centru i NP Durmitor
foto:Demokrate

Demokrate: Napad direktno povezan sa imenovanjima na mjestima izvršnih direktora u Turističkom centru i NP Durmitor

Na meti kriminalnih struktura i ovog puta se našao funkcioner Demokrata. Riječ je o Darku Šljivančaninu, predsjedniku OO Demokrate Žabljak, saopšteno je iz ove partije.

"Naime, sinoć u 1.30 časova nakon ponoći zapaljen je automobil Šljivančanina. Automobil je skroz uništen, a na lice mjesta su došli policajci i vatrogasci. Forenzičari iz Danilovgrada su preliminarno utvrdili da je vozilo poliveno benzinom i zapaljeno. Vozilo se nalazilo ispred drvene kuće u kojoj se nalazilo petnaestak članova porodice, a na gotovo metar od zapaljenog vozila je soba u kojoj je spavala njegova jednogodišnja beba. Osim materijalne štete i očiglednog zastrašivanja, bili su ugroženi životi cijele njegove porodice", saopštile su Demokrate.

Iz ove partije najoštrije su osudili sinoćni incident i zahtijevali od nadležnih organa, Uprave policije i tužilaštva da u što kraćem roku otkriju i procesuiraju vinovnike ovog nezapamćenog čina.

"Ne možemo vjerovati da se politika na Žabljaku svela na hajdučiju, napade iz mraka na imovinu i porodicu, što je udar na tradicionalnu vrijednost Durmitorskog kraja", kažu Demokrate.

13

Darko Šljivančanin jasno poručio da taj čin može biti jedino upozorenje zbog toga što su u javnim preduzećima našli veliki broj nepravilnosti.

"Šljivančanin u svom gradu nema neprijatelje, poznat je kao uzoran čovjek i iskreni borac za pravdu i za svoj grad. Zato nemamo ni najmanju dilemu da je napad direktno povezan sa imenovanjima na mjestima izvršnih direktora u Turističkom centru Durmitor i Nacionalnom Parku Durmitor. Vjerovatno su željeli da poruče našim funkcionerima da se povuku, da se zaustave na putu razotkrivanja nepočinstava i da pošalju jasnu poruku da je najisplativije Demokratama da drže jezik za zube.

Ali isto tako bi trebalo da znaju da Darko Šljivančanin nije neko ko će spustiti glavu pred njihovim zastrašivanjem ili neko ko će zažmuriti na njihova nedjela. Uostalom, to nije bilo svojstveno nijednom funkcioneru ili aktivisti Demokrata u mnogobrojnim napadima na njih", kažu Demokrate.

Podsjećaju na prijetnje bombom predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću i generalnom sekretaru Demokrata Borisu Bogdanoviću, na koje su naišli u Mojkovcu, sprovodeći redovne aktivnosti za kampanju, i to ispred kancelarija Demokrata.

"Na meti DPS-a našli su se na Cetinju i poslanik Danilo Šaranović i kandidati za odbornike Balša Raković, Novak Vujović i Marko Martinović, kada im je pored potezanja pištolja jasno poručeno da će ih sve pobiti. Ne zaboravljamo ni prijetnje smrću poznatog kriminalca Nemanje Ristića upućene predsjedniku Aleksi Bečiću i generalnom sekretaru Borisu Bogdanoviću.Upadali su aktivisti DPS-a i u prostorije Demokrata u Pljevljima i fizički napadali rukovodstvo OO Demokrata. Pamtimo mi, a pamti i Evropa, i krvave slike sa Konika.

Pamtimo i znamo, ali od borbe za Crnu Goru bez kriminalaca ne odustajemo. Udarili ste na Demokrate dosta puta, ali ih ne pomjeriste ni za milimetar sa pravog kolosjeka, a kamoli da ih zaustaviste. I sad vam poručujemo da ni ubuduće kriminalne strukture neće moći da nas pokolebaju i da nam stanu na put", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.