Abazović u Sarajevu: Iza nacionalizma uvijek stoji kriminal i korupcija, živimo za viziju evropskog regiona
Foto: Vlada CG

Abazović u Sarajevu: Iza nacionalizma uvijek stoji kriminal i korupcija, živimo za viziju evropskog regiona

"Usvojena Rezolucija o Srebrenici za mene je civilizacijska stvar. Onda kada takva pitanja ne budu izazvala polemiku znaćemo da je društvo konačno iskoračilo naprije“, naveo je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi koji se danas održava u Sarajevu u organizaciji Međunarodnog republikanskog instituta.

Govoreći na temu "Krajnja desnica u BiH i Crnoj Gori: Istorijski revizionizam i poricanje genocida", Abazović je naglasio da je Crna Gora svoje rekla u slučaju genocida u Srebrenici, kroz usvajanje Deklaracije i Rezolucije, 2009. i 2021. godine, i naveo kao pozitivan primjer smjenu ministra, navodeći da zbog poricanja genocida u Srebrenici nikad nije smijenjen nijedan visoki funkcioner u regionu, uključujući BiH.

Abazović je kazao da je usvajanje Rezolucije pratilo puno propagande i da ona nije uperena protiv srpskog naroda, što je jasno naglašeno u jednom članu.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u regionu, Abazović je naglasio da Balkan još nije iskoračio iz 1990-tih i politike nacionalizma, koja je obilježila taj period.

U tom smislu, Abazović je naveo da ako želimo da budemo dio Evropske unije moramo iskoračiti i napraviti otklon od tema koje izazivaju podjele i posvetiti se ekonomskom oporavku i borbi protiv korupcije, kao glavnim problemima u ovom regionu.

"Umjesto prošlosti, posvetimo se izgradnji bolje budućnosti",  zaključio je Abazović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.