Hrvatska: Delta soj kod 43% sekvenciranih uzoraka

Hrvatska: Delta soj kod 43% sekvenciranih uzoraka

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš rekao je da su analize 188 uzoraka zaraženih virusom korona pokazale da 54,1 odsto čini alfa, a 43 odsto delta soj, prenosi RTCG.

On je naveo da je sedmodnevna stopa incidencije na 100.000 stanovnika 14.9, što Hrvatsku svrstava na 13. mjesto u EU.

Predstavljajući u Hrvatskom saboru izvještaj o učincima mjera iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Beroš je rekao da u Hrvatskoj nema zabilježenih smrtnih ishoda nakon vakcinacije protiv virusa korona, te da se prate nuspojave.

Beroš je rekao da je najveći obuhvat vakcinisanih u Zagrebu 52,6 odsto, te u Rovinju, gdje je vakcinisano 80 odsto stanovništva.

On je naveo da je zaključno sa 31. majem rezervisano 8,8 miliona doza vakcina, a do kraja 2023. još oko 10 miliona doza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.