Kurti zahvalio Klarku na NATO intervenciji u proljeće 1999. godine
Foto:Anadolija

Kurti zahvalio Klarku na NATO intervenciji u proljeće 1999. godine

Kosovski premijer Aljbin Kurti primio je bivšeg vrhovnog komandanta NATO savezničkih snaga u Evropi, američkog generala Veslija Klarka, kome je zahvalio na njegovom vođstvu u "odlučujućoj NATO intervenciji u proljeće 1999. godine".

Kurti je Klarku takođe zahvalio i na, kako je rekao, "nezamjenljivoj funkciji i doprinosu Sjedinjenih Američkih Država" i ponovio odlučnost Prištine da postane član NATO, prenosi Kosovo pres.

Kurti se sastao sa Klarkom u pratnji ministra odbrane Kosova Armenda Mehaja i ministra ekonomije Artana Rizvanolija.

Klark je izrazio spremnost da pruži podršku ciljevima kosovske vlade za ekonomski razvoj i socijalni prosperitet.

"Država Kosovo je najveći prijatelj Sjedinjenih Američkih Država u Evropi", rekao je Klark, podsjećajući se na vrijeme kada mu je predsjednik Bil Klinton, nakon posljednje posjete Kosovu, rekao "da je Kosovo najbolja stvar koju je radio tokom njegovog osmogodišnjeg predsjedništva", prenosi Kosovo onlajn.

Klark je dodao da je "Kosovo" uspješna priča za SAD.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa Klarkom, i rekla da se njegova priča o Kosovu mora čuti širom svijeta.

"Vi simbolizujete odlučnost demokratskog svijeta da brani ljudske živote, živote koji su bili ugroženi samo zato što su pripadali nekoj drugoj nacionalnosti", rekla je Osmani.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.