Đoković ne planira da se zaustavi: Maksimalnom pobjedom protiv Fučoviča prvi reket svijeta do 10. polufinala Vimbldona
Novak Đoković, Foto: Reuters

Đoković ne planira da se zaustavi: Maksimalnom pobjedom protiv Fučoviča prvi reket svijeta do 10. polufinala Vimbldona

Nastavio je Novak Đoković niz pobjeda na Vimbldonu! Najbolji teniser svijeta plasirao se u polufinale trećeg grend slema u sezoni pošto je savladao Mađara Martona Fučoviča 6:3, 6:4, 6:4.

Đoković je ostvario 19. uzastopnu pobjedu na Ol Ingland klubu, ujedno 100. u karijeri na travi. Srbin se plasirao u 10. polufinale Vimbldona, 41. na grend slemovima u karijeri.

Srpski teniser prišao je na samo dvije pobjede do 20. grend slema u karijeri. Rival u borbi za finale biće mu pobjednik duela Šapovalov – Hačanov.

Plasman u červrtfinale ostaće najbolji rezultat Fučoviča na grend slemovima.

Đoković je slavio posle dva sata i 16 minuta. Zabilježio je 23 vinera uz 30 grešaka, dok je Fučovič imao 24 direktna poena i 31 promašaj.

Fantastično je Đoković počeo meč. Iako je napravio dvije greške u uvodnom gemu, brzo je uhvatio ritam, pa je u potpunosti kontrolisao situaciju na terenu. Uz dva brejka, Srbin je poveo 5:0. Imao je potom prvi reket svijeta i dvije vezane set lopte na servis rivala, ali ih nije iskoristio.

Uslijedio je pad u igri, više je grešio Đoković, pa je razigrani Fučovič vratio jedan brejk. Vodila se velika borba u završnici, ali je Novak iskoristio šestu set loptu.

Drugi set bio je potpuno drugačiji od prvog. Sa mnogo samopouzdanja igrao je Mađar, koji je u prvom gemu spasao četiri brejk lote. Nadigravali su se teniseri u nastavku, da bi Srbin konačno slomio otpor rivala u devetom gemu. Bilo mu je to dovoljno da dođe do seta.

Već na startu trećeg perioda je prvi reket svijeta napravio brejk. Imao je potom Fučovič tri vezane brejk lopte, a onda još jednu šansu da vrati izgubljeno. Ipak, odlično je tada servirao Srbin, pa je poveo 2:0. U nastavku su i jedan i drugi imali po još jednu brejk loptu, ali ih nisu realizovali. Uz rano stečenu prednost, Novak je došao do maksimalne pobjede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.