Maestralni Kris Pol vodio Sunse do prve pobjede u finalu, Janis igrao
Foto: Reuters

Finale NBA Lige

Maestralni Kris Pol vodio Sunse do prve pobjede u finalu, Janis igrao "na jednoj nozi"

U noći između utorka i srijede po srednjoevropskom vremenu započela je finalna serija NBA – Finiks Sansi su na domaćem terenu slavili rezultatom 118:105 protiv Milvoki Baksa.

Najzaslužniji za trijumf tima iz Arizone bio je iskusni plejmejker Kris Pol – 36-godišnjak je meč završio sa 32 poena (12/19 iz igre), 9 asistencija i 2 izgubljene lopte za 37 minuta na parketu. Bio je to njegov debi u NBA finalima, posle mnogih godina koja su mu donijela velika razočaranja u plej-ofu, prenosi Sport klub.

Pola je pratio Devin Buker, koji je imao 27 poena (8/21 iz igre), a odličan je sa 22 poena (8/10 iz igre) i 19 skokova bio Diandre Ejton. Dario Šarić nije se upisao u strelce za nešto više od dva minuta na parketu, a morao je da izađe sa terena zbog povrede koljena.

U poraženom taboru igrao je grčki internacionalac Janis Adetokumbo – Atinjanin je u finišu finalne serije u Istočnoj konferenciji doživio povredu koljena i očekivalo se da će propustiti start velikog finala. Ipak, neposredno pred meč objavljeno je da će dvostruki MVP zaigrati, a on je, vidno usporen povredom, odigrao 35 minuta, postigao 20 poena (6/11 iz igre, 7/12 slobodna bacanja) i imao 17 skokova i 4 asistencije.

Najefikasniji u ekipi iz Viskonsina bio je Kris Midlton sa 29 poena (12/26 iz igre) i 7 skokova. Bruk Lopes imao je 17 poena i 6 skokova, a Džru Holidej je duel završio sa 10 poena, 7 skokova i 9 asistencija.

Duel je bio prilično izjednačen tokom prvog poluvremena, tokom kojeg je Milvoki održavao jednocifrenu prednost, ali je ekipa Montija Vilijamsa prelomila meč serijom u trećem periodu u kojem je briljirao Pol i najčešće preciznim šutevima sa poludistance rešavao napade.

Drugi meč serije na programu je u petak ujutru od tri časa po srednjoevropskom vremenu, a domaćin će ponovo biti Finiks.

Sansi su u finalu prvi put od 1993. godine, a Baksi nisu igrali finale od 1974. godine. "Sunca“ nikada nisu osvojila šampionski prsten NBA, dok je Milvoki svoju jedinu titulu osvojio 1971. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.