Hrvatska: Jedna osoba poginula u potjeri policije za krijumčarima migranata
Ilustracija

Hrvatska: Jedna osoba poginula u potjeri policije za krijumčarima migranata

Krijumčari migranata, u bjekstvu sa dva terenska vozila pred policijom, sletjeli su s puta u šumu kod Velike Gorice, pri čemu je poginuo jedan suvozač i povrijeđena je većina putnika koje su prevozili, a tokom intervencije lakše je povrijeđena policijska službenica, prenijela je agencija Hina.

Pripadnici Uprave policije, koji pojačano postupaju na suzbijanju nezakonitih migracija, opazili su u ponedeljak pola sata prije ponoći dva sumnjiva terenca, marke volvo austrijskih registracija i mercedes mađarskih registracija, između naselja Okuje i Guci na velikogoričkom području.

Nakon što su policijski službenici započeli potjeru za vozilima uz zvučne i svjetlosne signale, vozila se nisu zaustavila, odnosno vozači su odbili da postupe po naređenju. U potjeru su se uključili i zagrebački policajci, sa ciljem da ih zaustave, saopštila je policija.

Pritom je mercedes sletio s kolovoza u šumu, dok je volvo prvo udario u dva zaustavljena policijska vozila i takođe sletio u šumu.

Prema dosad utvrđenom, smrtno je stradao suvozač iz Volva, nakon što je udario u službena vozila i sletio u šumu, navodi policija u saopštenju.

Osobe iz terenaca, za koje se kasnije utvrdilo da se radi o stranim državljanima, dale su se u bijeg prema šumi, ali su nedugo potom pronađene.

Daljim postupanjem utvrđeno je da su vozači u dva vozila prevozili više stranih državljana, od kojih je većina povrijeđena u slijetanju i naletu vozila, zbog čega im je ljekarska pomoć pružena u zagrebačkim bolnicama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.