Meksička vlada nije uspjela da proda kuću iz koje je pobjegao El Čapo, sada je daju na lutriji
El Čapo Guzman

Meksička vlada nije uspjela da proda kuću iz koje je pobjegao El Čapo, sada je daju na lutriji

Meksička vlada kao nagradu na lutriji nudi kuću iz koje je 2014. godine pobjegao narko-bos Hoakin Guzman, poznat kao "El Čapo", koji je potom osuđen u SAD na doživotni zatvor.

Kuća u Kuliakanu, glavnom gradu države Sinaloa, na sjeveroistoku Meksika, procijenjena je na 184.000 dolara, navodi se na sajtu Nacionalne lutrije.

El Čapo je 16. februara 2014. iz te kuće pobjegao kroz podzemni tunel, a uhapšen je šest godina kasnije u državi Sinaloa i poslat u zatvor, iz kojeg je takođe pobjegao.

On je 2016. godine ponovo uhapšen i sljedeće godine izručen SAD, dok je u julu 2019. u Njujorku osuđen na doživotni zatvor.

Kaznu izdržava u jednom zatvoru visoke bezbjednosti u Koloradu. El Čapa su godinama smatrali najmoćnijim trgovcem drogom na svijetu.

Vlada ljevičarskog predsjednika Meksika, Andresa Manuela Lopeza Obradora, ranije je bez uspjeha pokušala da proda njegovu kuću i drugu zaplijenjenu imovinu do koje je došao organizovanim kriminalom.

Lopez Obrador je tada izjavio da namjerava da novac od te prodaje bude potrošen na obrazovanje i zdravstvo. Sada, kuća je dio nagrade ukupne vrijednosti 12,5 miliona dolara, koje je vlada namijenila za kolo lutrije 15. septembra.

Vlada nudi i kuću u otmenom kvartu Pedregal, na jugu Meksiko Sitija, koja je bila vlasništvo Amada Karilja, pokojnog šefa kartela "Juarez".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.