Bogat program petog dana Kotorskog festivala

Bogat program petog dana Kotorskog festivala

Peti dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu započeo je kao i prethodnih dana kritičarskom radionicom na kojoj su djeca razgovarala o predstavi „Robot“ koja je prethodne noći izvedena na Ljetnjoj pozornici. Nešto kasnije se razgovoru pridružio i Dječiji žiri te su na okruglom stolu razgovarali sa gostom i prijateljem festivala iz Španije, Davidom Zuazolom.

Kako izbjeći online covid zamku? naziv je radionice namjenjene roditeljima koju je održala psihološkinja Ranka Šarenac.

Radionica se bavila temom pandemijskih izazova u virtuelnom svijetu koji su se pokazali kao kompleksniji i osjetljiviji nego oni u realnom okruženju.

U Kulturnom centru „Nikola Đurković“ su po prvi put svoje glumačko i umjetničko umijeće prikazala djeca iz dramskog studija Prazan prostor sa Cetinja u saradnji sa Kraljevskim pozorištem Zetski dom na Cetinju. Njihova predstava „Rani jadi“ rađena je po motivima istoimenog romana Danila Kiša, a zasnovana je na životnim iskustvima i pričama djece koja su i sama njeni autori. Petar Pejaković, dramski pedagog ove grupe polaznika dramskog studija je i reditelj ove predstave.

Na Ljetnjoj pozornici je odigrana predstava „Laboratorija života“ Lutkarske organizacija koju fakat trebamo (LOFT) iz Hrvatske.

Ova lutkarska monodrama je namijenjena djeci i odraslima, a govori o jednom veoma posebnom dječaku. Njegova posebnost leži u tome što on ne govori, ali se zato služi svim mogućim neverbalnim i fizičkim sredstivma kako bi uspostavio komunikaciju u čemu na svoj divni način i uspjeva. 

 

DSC1311

 

Repriza ove predstave biće izvedena šestog festivalskog dana u  21.30 časova na Ljetnjoj pozornici, dok će repriza predstave „Robot“ biti izvedena istog dana i u istom terminu u Porto Montenegru. 

Publika će takođe šestog dana festivala moći da pogleda predstavu „Lagarije“, reditelja Mirka Radonjića. Biće izvedena u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u dva termina, 18 časova i u 20 časova.

U 20.30 časova u bašti Kulturnog centra razgovaraćemo sa piscem Stefanom Tićmijem o njegovom novom romanu „Kaput od mahovine“ te vas pozivamo da prisustvujete fantastičnoj priči o čovjeku kojem iz leđa izrasta drvo. 

Po idejama iz romana Stefana Tićmija, reditejka Milja Mazarak režirala je predstavu „Ja sam Akiko“ koju će publika moći da pogleda 7. jula u 21.30 časova na Ljetnjoj pozornici. 

Naši prijatelji iz LOFT-a u saradnji sa kazališnom družinom Pinklec izvešće i predstavu „S razlogom“, a planirana su dva igranja 7. jula, u 18 časova i u 20 časova u Kulturnom centru „Nikola Đurković“", stoji u najavi.

Napominju da su karte besplatne a broj je ograničen i rezervacije obavezne, a karte su dostupne dan pred istu. Potrebno je preuzeti ih najkasnije 30 minuta prije početka predstave.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.