Brazil u finalu Kopa Amerike, Nejmar priželjkuje okršaj sa Mesijem
Lukas Paketa, Foto: Getty images

Brazil u finalu Kopa Amerike, Nejmar priželjkuje okršaj sa Mesijem

Fudbaleri Brazila plasirali su se u finale Kopa Amerika, pošto su savladali Peru sa 1:0. Strijelac odlučujućeg gola bio je Lukas Paketa u 35. minutu na asistenciju Nejmara.

Paketa, koji je kao rezervni igrač bio heroj u četvrtfinalnom trijumfu nad Čileom, sada je bio starter, i to je u potpunosti iskoristio. U prvom poluvremenu, Selesao je bio superioran, a to je došlo na naplatu u 35. minutu.

Nejmar je u kontri primio loptu na lijevoj strani, ušao u šesnaesterac, prevario dvojicu protivničkih igrača i odložio loptu za Paketu, koji je sa deset metara lijevom nogom šalje u mrežu.

U drugom poluvremenu, selektor Perua Gareka napravio je taktička prilagođavanja koja su omogućila Peruu da pritisne Brazil, a veliku šansu imao je Lapadula – prošao je Tijaga Silvu, ali je Ederson odbranio.

Odoio je Titeov tim do kraja, pa će se u subotu boriti za jubilarnu, desetu titulu na Kopa Amerika.

Suparnik će biti bolji iz okršaja Argentine i Kolumbije, koji je na programu u utorak na srijedu, od 3.00 po srednjoevropskom vremenu.

"Želim Argentinu“, jasan je bio Nejmar kada su ga pitali koga bi htio za protivnika u finalu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.