U Rusiji nestao avion, među 22 nestala putnika i jedno dijete
Ilustracija

U Rusiji nestao avion, među 22 nestala putnika i jedno dijete

"Avion Antonov An-2 sa 22 putnika i šest članova posade nestao je sa radara u ruskoj regiji Kamčatka, objavio je TASS pozivajući se na portparola glavnog regionalnog ogranka ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

"Avion An-2 nestao je sa radara. Pokušavamo da otkrijemo šta se dogodilo“, rekao je neimenovani zvaničnik, prenosi TASS.

Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, među 22 putnika u avionu koji je letio od Petropavlovska-Kamčatskog do Palane bilo je jedno dijete.

Izvor za vanredne situacije rekao je agenciji TASS da je kontakt sa letjelicom izgubljen tokom sletanja.

Prema izvještaju Sputnjika, koji se poziva na lokalne vlasti u tom regionu, područje rute kojom je letio avion pretražuju dva helikoptera i specijalni avion.

Iz Uprave za hidrometeorologiju i monitoring životne sredine na Kamčatki precizirano je da je vidljivost u Palani, gdje je avion nestao, bila normalna sa niskom oblačnošću, ali bez padavina.

Prema pisanju ruskih medija, avion je bio tehnički ispravan, a iz hitnih službi je saopšteno da se avion mogao srušiti u more.

Avio-kompanija "Kamčatske avio-linije“ navodi da zasad pad aviona nije potvrđen.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak, javlja Sputnjik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.