Milačić: Nećemo učestvovati u dijalogu sa Milom Đukanovićem
Marko Milačić

Milačić: Nećemo učestvovati u dijalogu sa Milom Đukanovićem

Prava Crna Gora neće učestvovati u razgovoru parlamentarne većine i opozicije, koji je zakazan za 7. jul, saopštio je Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini.

On je istakao da cijene inicijativu predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića i ne sumnjaju da je riječ o najiskrenijim namjerama.

"Ali Prava Crna Gora ovim putem želi da obavijesti javnost da mi ni pod kojim uslovima nećemo sjesti za isti sto sa Milom Đukanovićem i njegovim DPS-om.

Prioritet Prave Crne Gore u ovom istorijskom trenutku jeste okončavanje formiranja Tužilačkog savjeta i s tim u vezi institucionalno podizanje na noge slobodnog i nezavisnog Tužilaštva koje će krenuti u obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Ključna adresa kojom treba da se pozabavi oslobođeno Tužilaštvo je upravo DPS kao političko čvorište organizovanog kriminala i korupcije. Prava Crna Gora daje prednost ovom procesu", kazao je Milačić.

On ističe da Prava Crna Gora nikada neće predstavljati prepreku da se u Skupštini usvoji ili izglasa bilo koje rešenje u domenu izmjena izbornog zakonodvstva, deblokiranja v.d stanja u pravosuđu ili bilo kojeg drugog pitanja, a koje u prvom redu bude prihvatljivo predstavnicima aktuelne parlamentarne većine i koje je za dobrobit građana Crne Gore.

"Ipak, naš stav ostaje takav da mi o ključnim pitanjima koja opterećuju crnogorsko društvo i parališu sistem u cjelini, nećemo pregovarati sa Milom Đukanovićem za kojeg smatramo da je osnovni uzrok svih problema sa kojima se suočava Crna Gora.

Svojim kolegama i prijateljima iz parlamentarne većine želimo puno uspjeha u tom poslu, uz poruku da nikada nećemo biti kočničari procesa i dijaloga, te da ćemo uvijek biti konstruktivan partner i podržati sva rešenja za koja procijenimo da su na korist građana Crne Gore", zaključio je Milačić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.