Indonezija: 33 umrlo zbog nedostatka kiseonika
Foto: EPA-EFE/Sedat Suna

Indonezija: 33 umrlo zbog nedostatka kiseonika

Najmanje 33 pacijenta, teško oboljela od koronavirusa, preminula su nakon što je u državnoj bolnici na glavnom indonežanskom ostrvu Java nestalo tečnog kiseonika zbog kašnjenja isporuke tokom vikenda, saopštio je portparol bolnice Banu Hermavan.

Kako je objasnio, do smrti pacijenata došlo je nakon prekida centralnog snadbjevanja tečnim medicinskim kiseonikom u opštoj bolnici u gradu Jogjakarta, u vrijeme kada se bilježi porast broja oboljelih od korona virusa širom zemlje.

Hermavan je objasnio da je do nestašice kiseonika u najvećoj gradskoj bolnici došlo zbog povećanja broja pacijenata, koji su stizali u sve gorem stanju, prenosi AP.

"Od subote je ukupno preminulo najmanje 63 pacijenata tokom liječenja od korona virusa, od kojih njih 33 u periodu kada je došlo do prekida centralnog snadbjevanja tekućim kiseonikom, iako je bolnica tokom prekida prešla na upotrebu boca s kisikom", naveo je Hermavan.

"Njihovo pogoršano stanje najviše je doprinijelo njihovoj smrti", rekao je Hermavan. Centralno snadbjevanje kiseonikom u bolnici ponovo je počelo da radi u 4:45 sata ujutru u nedjelju, nakon što je isporučeno 15 tona tekućeg kiseonika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.