Haos u Zagrebu: Na Paradi više privedenih, za nekima se još traga
Attila Kisbedenek/AFP via Getty Images

Haos u Zagrebu: Na Paradi više privedenih, za nekima se još traga

Juče popodne objavljeno je da je u Zagrebu na Prajdu zabilježen jedan incident, ali policija je danas obavijestila da ih je bilo više. Ima i uhapšenih, prenosi Index.

Za vrijeme kretanja povorke oko 16.20 sati na prostoru Trga bana Josipa Jelačića dvije maloljetne osobe su simboličnim porukama na svojima majicama iskazale nepodržavajući stav prema povorci pa su dovedene u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Nakon kriminalističkog istraživanja puštene su na slobodu, ali će protiv njih redovnim putem biti podnijet optužni predlog zbog počinjenih prekršaja iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i člana 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

49349112160e193778feac214191123v4big

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT/arhiva

Policija navodi da je juče oko 12,35 sati na Trešnjevci, na raskrsnici Horvaćanske ulice i Ulice braće Domano, na ulici, nepoznata osoba sopstvenim automobilom prepriječila put dvijema 30-godišnjakinjama i pri tom ih verbalno napala po osnovi seksualne orijentacije i jednoj pljunula u lice, nakon čega je nepoznata osoba pobjegla.

Kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja je u toku.

Oko 21.15 sati u Novom Zagrebu, na autobuskoj stanici, na raskrsnici Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana, nakon što je 18-godišnjakinji iz ruke ispala zastava duginih boja, prišla su joj četiri za sada nepoznata muškarca, od kojih je jedan uzeo zastavu i njome je udario u predelu dlana, nakon čega su se sa zastavom udaljili u nepoznatom smjeru.

Kriminalističko istraživanje je u toku.

14690020760e19377abede642182130v4bigIlustracija:depositphotos/marcbbruxelle

I oko 22.30 sati dogodio se incident i to dok su se 32-godišnjakinja, 21-godišnjak i 22-godišnjak nalazili na Trgu Marka Marulića sa zastavom duginih boja.

Prišlo im je više nepoznatih počinitelja od kojih je jedan 22-godišnjaka udario šakom u lice, nakon čega su uzeli i zapalili zastavu, da bi potom za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku i oboje ih šakom udarila u lice.

Napadnutima je pružena ljekarska pomoć pa je utvrđeno da su lakše povrijeđeni.

U službene prostorije privedeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem, uhapšene su i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.