Može i bez
Foto: USA Today

Može i bez "Greek freak-a": Baksi na leđima Midltona do velikog finala NBA lige

Atlanta Hoksi poraženi su u šestoj utakmici finala Istoka od Milvoki Baksa 118:107 i tako su završili odličnu sezonu u kojoj su premašili očekivanja.

Ključnu prednost na koju Atlanta nije mogla da odgovori Milvoki Baksi su napravili u trećoj četvrtini. Tada je ekipa iz Viskonsina došla do 19 poena prednosti i bilo je jasno da kontroliše rezultat. U toj četvrtini je Kris Midlton uništio moral protivniku jer je samostalno napravio seriju od 16 poena i na taj način doneo veliki višak Baksima. Baš pred tu njegovu seriju Atlanta je prvi put povela, ali se meč odmah sjurio na drugu stranu i za Hokse više nije bilo povratka.

Za Atlantu je igrao oporavljeni Tre Jang, ali on nije bio na 100 odsto i dao je svega 14 poena za 35 minuta, dok je Bogdan Bogdanović imao 20 poena za 37 minuta i šut iz igre 7/12. Kem Rediš je bio najefikasniji sa 21 poenom.

Kod Milvokija je Kris Midlton ubacio 32 poena uz šut iz igre 10/22, a Džru Holidej je dodao 27 poena.

U finalu će Baksi igrati sa Finiksom i biće im to treće NBA finale. Prethodno su igrali 1974. i tada su ga izgubili od Bostona, dok su 1971. osvojili jedini NBA prsten slavivši protiv Baltimor Buletsa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.