Crna Gora dala garancije za Rista Jovanovića
Risto Jovanović

Crna Gora dala garancije za Rista Jovanovića

Izjavom advokatice Jovane Filipović, braniteljice Rista Jovanovića da joj je ambasador Crne Gore na Kosovu odobrio da kosovskom tužilaštvu predloži jemstvo od 15.000 eura, mjeru kućnog pritvora ili javljanja u policijsku stanicu, stavljena je tačka na neosnovane i zlonamjerne kritike prema crnogorskoj vlasti kada je ovaj slučaj u pitanju, kazao je danas Predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodan M. Vujičić.

Vujičić je dodao da je ovim činom Crna Gora dokazala da nije pustila niz vodu svog državljanina Jovanovića koji je "nevin lišen slobode od kosovske policije tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu".

Na kraju je apelovao na političke činioce u Crnoj Gori da prestanu sa negativnim i neprimjerenim izjavama koje najviše štete nanose upravo Jovanoviću ali i njima koji kako navodi stalno žive i rade na Kosovo. 

"Svako ko iz Crne Gore želi da bude istinski patriota neka se za Rista i nas koji živimo ovđe bore iz Prištine, u tom slučaju dobro ste nam došli, u suprotnom ako nam ne možete pomoći nemoj te nam ni odmagat", zaključio je predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.